Mit tudnak a felnőtt színezők?

szinezo-konyv-csodalatos-kalocsaiA színezők a felnőttek körében is óriási sikert aratnak. Nem csoda!

A káros stressz és a kütyüfüggés következményeit mindannyian érezzük magunkon, szabadulnánk tőle, de nem tudjuk hogyan. Az elme lecsendesítésére, a lelkünk megnyugtatására, belső énünk és hangunk megtalálására jelent kreatív és élvezetes módszert a színezés.

Mi lehet a színezés sikerének oka?

Színezés közben kikapcsol az agyunk, már-már meditatív állapotba kerülünk, amikoris kizárjuk a külvilágot, elülnek fejünkben a csapongó gondolathullámok.

Egyes pszichológusok színezés közben átélhető a flow-élmény, az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől energiával töltődik fel, abban teljesen részt vesz, átadja magát a folyamatnak, és ebben örömét leli. Annyira feloldódik a tevékenységben, hogy bármi áron folytatni akarja, pusztán saját magáért.

Ez annak köszönhető, hogy rajzolás közben a jobb agyféltekénk dolgozik, a bal pedig, amelyik a racionális, logikus gondolkodásért felelős, kikapcsol. Az ilyen relaxált állapotban csökken a pulzus, a vérnyomás és a stresszhormonok szintje.

kalocsai-szinezo

Személy szerint ezért szeretek hímezni is, mert ugyanazt a hatást érem el vele mentális szinten, mint a színezéssel. Tulajdonképpen a hímzés is egyfajta színezés, az előre rajzolt, vagy nyomott minták belsejét, színekkel töltöm ki, csak nem színes ceruzával, hanem színes fonalakkal. 🙂

Forrás: www.hazipatika.com